Home » Over Niels

 

Over mij

Ik studeerde Biologie in Wageningen. Daar specialiseerde ik me in de ecologie. Tijdens mijn studie deed ik onder andere onderzoek naar kevers in Denemarken en termieten in Zuid-Afrika. Vervolgens promoveerde ik aan de ETH Zürich in Zwitserland, waarbij ik me verder specialiseerde in de evolutionaire ecologie.

Na mijn promotie besloot ik me meer te gaan richten op mijn creatieve kant. Ik combineer nu mijn achtergrond in de biologie en mijn ervaring in de wetenschap met mijn creativiteit, om zo een nieuwe groep mensen in contact te brengen met fascinerende (biologische) fenomenen en vernieuwend onderzoek.

In 2016 werkte ik als redacteur voor De Buitendienst. De Buitendienst is een educatief natuurprogramma voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud. In mijn tijd bij De Buitendienst werkte ik onder andere aan afleveringen over de evolutie van vogels, het fokken van koeien, de rol van insecten en nuttige dingen die je met poep kan doen.

Ik schreef meer dan 50 populair wetenschappelijke artikelen voor de Natuurwijzer van Naturalis, een educatieve website voor kinderen vanaf een jaar of 9. Daarnaast deed ik de inhoudelijke en tekstuele redactie van teksten van andere schrijvers. Ook werkte ik bij Naturalis aan verschillende citizen science-projecten, waaronder het SnailSnap-project.

In 2020 ontwikkelde ik een educatief programma voor het project Vissen voor Verbinding van onder andere de Waddenvereniging.

 

Over Niels Kerstes Beeld/Tekst/Geluid

BTW-nummer: NL001676881B83

KvK-nummer: 65041569

Vestigingsadres: Hans Brandts Buyslaan 8, 6952BK, Dieren

 

Opdrachtgevers

Ik maakte ontwerpen en/of schreef teksten voor onder andere: