Over mij

Ik studeerde Biologie in Wageningen. Daar specialiseerde ik me in de ecologie. Tijdens mijn studie deed ik onder andere onderzoek naar kevers in Denemarken en termieten in Zuid-Afrika. Vervolgens promoveerde ik aan de ETH Zürich in Zwitserland, waarbij ik me verder specialiseerde in de evolutionaire ecologie.

Na mijn promotie besloot ik om me ook meer te gaan richten op mijn creatieve kant. Het is mijn streven om mijn achtergrond in de biologie en mijn ervaring in de wetenschap te combineren met mijn creativiteit, om zo een nieuwe groep mensen in contact te brengen met fascinerende biologische fenomenen.

In 2016 werkte ik als redacteur voor De Buitendienst. De Buitendienst is een educatief natuurprogramma voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud. In mijn tijd bij De Buitendienst werkte ik onder andere aan afleveringen over de evolutie van vogels, het fokken van koeien, de rol van insecten en nuttige dingen die je met poep kan doen.

Ik schreef meer dan 50 artikelen voor de Natuurwijzer van Naturalis.

Momenteel werk ik parttime bij Naturalis aan verschillende citizen science-experimenten, waaronder het SnailSnap-project.